Mopeder till ungarna

Hallå hallå!

Det är en märklig spänning över familjen i Emmaboda nu, ungarna fyller femton om bara några dagar och de har nog en liten aning om vad de kommer få i present. Jag har varit och köpt två stycken mopeder som står just nu står hos BD Cykel Motor & Skog i Emmaboda, jag och frugan ska åka dit och hämta dem i eftermiddag när barnen är på fotbollsträning. Det kommer nog se lite roligt ut när två fullvuxna människor på mopeder glider in på gatan, men det är faktiskt den enda lösningen vi har för att kunna hämta mopederna utan att behöva promenera en bra bit. Jag kommer garanterat ta sonens moppe, det känns som att den passar mig lite bättre än dotterns. Vi har varit lite i valet och kvalet om vi skulle ge dem två mopeder eller om vi skulle köpa två mopedbilar till barnen. Min fru tyckte att moppebilar var ett säkrare alternativ och det kan jag förstå men jag kände lite sådär för att lägga ut mer än dubbelt så mycket på två små moppebilar när de ändå tar körkort om tre år och får köra bil, därför föll valet på två mopeder. I Emmaboda har nästan varenda femtonåring en moped, det är lite för långa avstånd och för dålig kollektivtrafik för att ungarna ska klara sig utan något fordon. Och efter flera år av skjutsande till höger och vänster så känner jag att det får vara nog nu. Jag kan säga så här att mopederna har förändrats en hel del från när jag var femton, på min tid så fick man kicka igång moppen och hade man tur så kom man upp i en någorlunda hastighet. Det är lite häftigare design på dem nu och betydligt mer funktioner. Jag kan däremot faktiskt se en moped från min tid åka förbi på gatorna och det är härligt att se att de fortfarande finns kvar.